بسته بندی حرفه‌ای

بسته بندی حرفه‌ای : 7 نکته واقعا مهم که باید بدانید!

تاریخ :
7 اردیبهشت 02
دسته‌بندی :
بسته بندی
دیدگاه‌ها :
۰دیدگاه
مدیر سایت

بسته بندی حرفه‌ای در دنیای ارتباطات و تجارت امروز مسیر موفقیت و چشم انداز به آینده صاحبان برند را نشان می‌دهد. در حقیقت در هنگام بسته بندی باید به ریزترین نکات هم توجه شود تا زبانی گویا برای ارتباط با همه مردم با هر زبان و فرهنگی در دنیا باشد. در این مقاله از ویژن آریا گستر جزئیات تاثیر گذار و 7 نکته طلایی را برای طراحی و انتخاب یک بسته بندی خوب را به شما خواهیم گفت.

یک بسته بندی حرفه‌ای نه این قدر ساده است که فرد آن را با یک کارتون حمل و نقل یکی ببیند و نه آن قدر پر زرق و برق و شلوغ که اصلا متوجه محتویات داخلش نشود. با پیشرفت تکنولوژی و ارتباط های جمعی مهم است که بتوانید در نگاه اول تاثیر کافی را در چشم بیننده بگذارید و او را به خرید کالای خودتان تشویق کنید.

منظور از بسته بندی حرفه‌ای چیست؟

طبیعی است تا تعریف درستی از هر موضوعی نداشته باشید نمی‌توانید به پاسخ درستی هم دست پیدا کنید. طراحی بسته بندی حرفه‌ای هم تعریفی دارد که با دانستن آن تازه می‌توانید برای فروش بیشتر روی کمک آن حساب باز کنید.

(( هدف از بسته بندی کالا فراهم آوردن امکان حمل و نقل آسان، پخش مناسب کالا، انبارش امن، فروش بیشتر و جذب مشتری بهینه می‌باشد. ))

( تسمه بسته بندی   برای یک بسته بندی تخصصی را از ویژن آریا گستر تهیه کنید!)

بسته بندی حرفه‌ای

با این وجود فرق بین بسته بندی حرفه‌ای و عادی را بهتر از هر وقت دیگری می‌توانید ببینید و بین آن ها تمایز قائل شوید. طراحی یک بسته بندی حرفه‌ای کار پیچیده‌ای است که نیاز به چند مهارت اصلی دارد:

  • ذوق هنری
  • آشنایی با محصول
  • شناخت کافی از ابزار
  • آشنایی با طراحی های گرافیکی
  • اطلاع از دنیای مد و ارتباط با فضای مجازی

بسته بندی محصولات به اندازه‌ی یک تاجر باید در قفسه فروشگاه ها حرف بزند و درباره محتویاتش اطلاعات کافی و درست را برساند. به علاوه باید بتواند امنیت و سلامت کالا را در زمان حمل و نقل و انبار داری تامین کند.

به‌‌روزترین و خلاقانه‌ترین محصولات هم خیلی زود باید با رقبایی که تولید مشابه دارند رقابت کنند. یا رقبا کالایی دقیقا مشابه شما دارند و یا این که نام آن ها پشتوانه تولید و فروششان است. بنابراین در طراحی بسته بندی حرفه‌ای نیاز به تخصص، بازاریابی، روانشناسی و طراحی گرافیک هست.

چگونه خودمان طراحی کنیم؟

کار با نرم افزار ها برای داشتن یک بسته بندی حرفه‌ای اصلا سخت نیست؛ حتی سبب راحتی و افزایش کیفیت کار نهایی هم می‌شوند. بیشتر طراحان طرح نهایی را با فرمت وکتور برای چاپ و یا لیتوگرافی می‌فرستند. بیشتر افراد از دو نرم افزار ساده ولی پر کاربرد ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator) و ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop) استفاده می‌کنند.

بسته بندی حرفه‌ای

البته استفاده از نرم افزار های زیر هم برای افراد با تجربه بیشتر توصیه می‌شود:

  • نرم افزار ادوبی ایندیزاین (Adobe InDesign)
  • نرم افزار کورل دراو (CorelDRAW)
  • نرم افزار گیمپ (GIMP)
  • نرم افزار اینک اسکیپ (InkScape)
  • نرم افزار افینیتی دیزاینر (Affinity Designer)

برای طراحی قالب های برش یا همان دای‌کات هم نرم افزار های طراحی بسیار کاربردی هستند. اگر چه که برای این کار از خود الستریتور نیز می‌توان استفاده کرد ولی بهتر است از نرم افزار های طراحی و نقشه کشی مهندسی مانند اتوکد (Autocad) بهره ببرید.

در بسته بندی های مقوایی به گونه‌ای است که طراحی پس از  چاپ باید قالب گیری شود و بخش های اضافی آن نیز برش بخورد. سپس قسمت هایی که احتیاج به تا شدن دارند خطی تا بخورند و مقوا به حجم سه بعدی مورد نظر تبدیل شود.

بسته بندی حرفه‌ای

 

7 نکته طلایی در بسته بندی حرفه‌ای

بسته بندی فقط یک حجم سه بعدی برای در برگرفتن کالا نیست. بسته بندی ابزاری برای تبلیغ است و باید برای طراحی آن حوصله زیادی صرف کرد.

  1. مشتری خود را بشناسید.

ذهن پویاترین سازه‌ی جهان است. ذهن انسان می‌تواند در ثانیه اطلاعات زیادی را پردازش کند. اگر شما نیاز مشتری خود را بشناسید می‌توانید از المان هایی که نشان دهنده نیاز ها می‌باشد بهره ببرید.

طراحی بسته بندی حرفه‌ای باید با تقاضای بازار خودش در ارتباط باشد و بتواند تفاوت ها را در بازار رقابت نسبت به محصولات مشابه نمایش دهد.

  1. برند را معرفی کند.

یک شرکت لبنیاتی قدیمی را تصور کنید که حالا به جز شیر و ماست، بستنی هم می‌خواهد تولید کند. برای بدست آوردن بازار به حمایت مشتریانش نیاز دارد. مشتریان هم به محض دیدن لوگو و نام برند آشنا راحتتر برای خرید تمایل نشان می‌دهند.

مشتریان جدید هم با خواندن سابقه کوتاه، آدرس سایت رسمی و شبکه های اجتماعی برند هم می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن با برند آشنا شوند و محصولاتش را در سبد خرید خود جای دهند.

بسته بندی حرفه‌ای
  1. خلاقیت، خلاقیت و خلاقیت!

مهم نیسنت کالای شما یک بستنی است یا داروی جدید، مهم این است که وقتی مصرف کننده آن را در کنار محصول مشابه می‌بیند، نیاز به خرید را حس کند و ترجیح بدهد محصول شما را بخرد.

تنها عنصر خلاقیت است که می‌تواند در رقابت با کیفیت یک محصول قرار بگیرد. خلاقیت در بسته بندی‌ حرفه‌ای زمانی به هدف می‌رسد که با علامت های استاندارد این امکان معرفی، نگهداری و تبلیغ را با هم فراهم کند.

در کنار تمام چیز هایی که گفتیم بسته بندی خلاقانه باید شرایط نگهداری و مصرف آسانی هم داشته باشد. همچنین خلاقیت نباید سلامت مصرف کننده و محیط زیست را تحت تاثیر قرار دهد. نوآوری در بسته بندی حرفه‌‌ای یعنی این که متناسب با نوع کالا اطلاعات را روشن و واضح به مخاطب برسان و در او احساس خرید این کالا را القا کند.

  1. دوستدار محیط زیست

این روز ها حتی کودکان هم آموزش هایی در ارتباط با محیط زیست می‌بینند. بنابراین تعریف جدیدی در بسته بندی حرفه‌ای ایجاد شد. بسته بندی از مواد اولیه تجزیه پذیر اولین گزینه است. دومین گزینه در بسته بندی حرفه‌ای هم طراحی های قابل مصرف مجدد یا تغییر کاربری باشند.

به طور مثال بسته بندی حرفه‌ای برای غذای کودک طراحی به شکل قلک بود. در کنار حفظ خلاقیت، امکان استفاده با کاربری دیگری را هم در اختیار مصرف کننده قرار داد.

بسته بندی حرفه‌ای
  1. محافظت

اولین بسته بندی ها در راستای حفاظت از کالا بودند. به تدریج تولیدکنندگان دریافتند که مردم چشمشان به دنبال زیبایی ها می‌گردد. اما سالانه هزینه های زیادی صرف تعویض و پراخت خسارت به دلیل شکستن و آسیب دیدن یک محصول به شرکت ها و مشتریان می‌شود.

باید بدانید مسئولیت آسیب به کالا به دلیل ناامنی بسته بندی به گردن تولید کننده هست و بیمه هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند. پس بهتر است هیچ وقت امنیت را به خاطر زیبایی به خطر نیاندازید؛ چرا که مشتریان دیگر به سراغ شما نخواهند آمد.

  1. کاهش ضایعات

بسته بندی حرفه‌ای سهولت در تقسیم و انبارش محصولات را در محیط های مرطوب و یا خشک را باید داشته باشد. همچنین نباید برای نگهداری از کالا ها نیاز به بسته بندی های سنگین و گران قیمت ثانویه را ایجاد کند.

بسته بندی حرفه‌ای
  1. صداقت

در بسته بندی حرفه‌ای، طراح وظیفه دارد واقعیت را در کنار عناصر تبلیغاتی بیان کند. نباید تصویر طراحی شده با واقعیت فاصله داشته باشد یا این که اصلا معلوم نباشد چه چیزی در انتظار مصرف کننده است.

برای خرید انواع دستگاه تسمه کش روی ما حساب کنید! مشاوره ما رایگان است!

مطالبمرتبط
بسته بندی خلاقانه
۱دیدگاه
بسته بندی خلاقانه : موارد مهم + نمونه های زیبا!

شاید پیش خودتان بگویید همین قدر که یک بسته بندی بتواند از…

مدیر سایت
9 شهریور 00
انواع بسته بندی
۰دیدگاه
انواع بسته بندی : 11 موردی که باید بشناسید!

بسته بندی صنعتی است که به تنهایی می‌تواند سبب پیشرفت یا شکست…

مدیر سایت
21 خرداد 01
نوار پلاستیکی بسته بندی
2دیدگاه
نوار پلاستیکی بسته بندی و انواع آن!

در این مطلب از ویژن آریا گستر به شرح نوار پلاستیکی بسته…

مدیر سایت
6 فروردین 00
انواع تسمه بسته بندی
2دیدگاه
معرفی انواع تسمه بسته بندی ( 4 نوع مهم)

انواع تسمه بندی چیست ؟ قبل از پاسخ به این سوال باید…

مدیر سایت
10 خرداد 02

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید.

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.

نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید.

بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت پرهیز کنید.